Puheenjohtajan tervehdys - asiaa vuoden aluksi

04.01.2023

Osastossamme on alkanut uusi vuosi, avattu uudet verkkosivut ja valittu uusi puheenjohtaja (tai ehkä enemmin retro pj).

Työmarkkinoilla sen sijaan ei ole juuri uutta tapahtunut. Edelleen ahne työläinen haluaa syödä, vaatii palkkansa, lomansa yms. ja pilaa näin kilpailykyvyn ja hyvät bisnekset.

Elinkeinoelämän keskusliitto onkin ottanut käyttöön tiukan linjan työläisen kurjistamiseksi. Vaikka työnantajaliitoissa ja yritystasolla saattaa paikoitellen jonkinlaista neuvottelutahtoa löytyä, sitä torpataan EK:n kovalla kädellä. Tämä näkyy selkeästi Pamilaisten alojen neuvottelutilanteessa.

Me täällä ammattiosastossa hiukan kliseisesti sanottuna toivomme parasta ja varaudumme pahimpaan. Seuraamme tiiviisti tulevia kaupan alan tes-neuvotteluja. Kaupan sopimusalatoimikuntaan kuuluu myös osastomme jäseniä.

Tästä syystä elämme nyt kaksoiselämää, jossa toisaalta suunnittelemme jäsenille tulevia tapahtumia ja koulutuksia ja toisaalta sitten varaudumme työtaistelutoimenpiteisiin. Mietimme mm. miten voimme työtaistelevia jäseniämme parhaiten auttaa.

Aika pian näemme mitä suunnitelmia lähdemme toteuttamaan. Toivottavasti ratkaisu löytyy neuvotellen, mutta jos ei, niin sitten se haetaan työtaistelulla. Tähän meillä on hyvät valmiudet.

Työtaistelu luonnollisesti siirtäisi resurssejamme pois virkistys- ja koulutustoiminnasta, mutta huoli pois sillä perinteinen UWB pidetään kuten luvattu! Vielä saattaa olla tilaakin, joten käypä katsomassa tapahtumista. Kaikenlaista kivaa tapahtumaa tullaan vuoden mittaan järjestämään, mutta jäsenistön edunvalvonta edellä.

Omasta ja osaston puolesta toivotan oikein hyvää alkanutta vuotta. Nähdään barrikadeilla, jos niikseen käy!

- Puheenjohtaja Lauri Iso-Lähteenmäki